#23, გელა ჭედიას ქ., თბილისი, საქართველო

  • ღიაა - ორშაბათი-შაბათი 9:00-18:30

მსხვილ ობიექტზე მიიღეთ
განსაკუთრებული ფასდაკლება

დაგვიკავშირდით ეხლავე

+995 (598) 701 919

სამაცივრე სისტემები

ტემპერატურული პირობები

სამაცივარე სივრცეში ბოსტნეულისა და ხილის შენახვისთვის ტემპერატურა შეიძლება იყოს მინუს 5 დან 18 გრადუსამდე, რაც დამოკიდებულია შესანახი პროდუქტის სახეობაზე.

სამაცივრე სივრცის ტენიანობა

შეფუთული პროდუქტებისგან განსხვავებით, ბოსტნეულისა და ხილის ცოცხლად შენახვის მნიშვნელოვანი პარამეტრია ჰაერის ტენიანობა მაცივარში. ტენიანობას თუ არ გავითვალისწინებთ შესანახი პროდუქტი გამოშრება, გაფუჭდება და დაკარგავს სასაქონლო ღირებულებას. მაცივარში საჭირო ტენიანობის შესანარჩუნებლად ყველაზე ეფექტური საშუალება არის ულტრაბგერითი სამრეწველო ჰაერის დამატენიანებლის გამოყენება. მისი განსაკუთრებული თვისებებია წყალმომარაგების სისტემასთან კავშირი და ასევე ტენიანობის ეფექტური წარმადობა (3 კგ საათში ან მეტი). დამატენიანებელი დამონტაჟებულია მაცივრის გარეთ (ორთქლი მიეწოდება კამერის კედლის ჭრილში ჩამონტაჟებული სპეციალური საჰაერო სადინარების საშუალებით). ასეთ შემთხვევაში დამატენიანებელი უნდა განთავსდეს სამაცივრე აგრეგატის გარე ბლოკისგან დაშორებით, რათა თავიდან ავიცილოთ აგრეგატის ზემოქმედება დატენიანებული ჰაერის ნაკადზე. თუ ერთი დამატენიანებელი საკმარისი არ არის ტენიანობის საჭირო კონცენტრაციის უზრუნველსაყოფად, შესაძლებელია რამდენიმეს ინსტალაცია.

რეგულირებადი ატმოსფერული გარემო

ბოსტნეულის, კენკრისა და ხილის გრძელვადიანი შენახვის აუცილებელი პირობაა ჰაერის შემადგენლობის კონტროლი. ჟანგბადის, აზოტის, ნახშირორჟანგისა და ეთილენის კონცენტრაციის რეგულირდება მაცივარში შესაძლებელია სხვადასხვა სისტემების მეშვეობით, იმის მიხედვით, თუ რა პროდუქტია შეტანილი მაცივარში და რა გარემოა მისაღები ამ პროდუქტის შენახვისათვის. CSG- ის გამოყენებისას, ამგვარი სამაცივრო ოთახის ღირებულება (ისევე როგორც ინსტალაციისა და ოპერირების სირთულე) მნიშვნელოვნად იზრდება. მართალია, პროპორციულად იზრდება ბოსტნეულისა და ხილის თაროზე ცხოვრება.

აგრეგატები სამაცივრე კამერებისთვის

თუ მაცივრის მოცულობა 4-დან 50 კუბურ მეტრამდე და კიდევ უფრო მეტია უპირატესობა უნდა მიენიჭოს სამრეწველო სამაცივრე მოწყობილობებს: მონობლოკებს და სპლიტ სისტემებს. მონობლოკი გულისხმობს სითბოს მოცილების განყოფილების დაყენებას უშუალოდ კამერის კედელში (ეს არის ერთი სტრუქტურა გამაგრილებლის განყოფილებით, რომელიც ჩასმულია მაცივრის კედელში). მისგან განსხვავებით, სპლიტ სისტემის გარეგანი განყოფილება მაცივრიდან შეიძლება მოთავსებულ იქნას კამერიდან მნიშვნელოვან მანძილზე (20 მეტრამდე, რაც საშუალებას იძლევა გარე ბლოკი დამონტაჟდეს შენობის გარეთ, რაც თავიდან აგვარიდებს გარე ლოკის ხმაურს და შიდა სივრცის ტემპერატურის გაზრდას).